UK TV Quiz 2021

Test your UK TV Quiz 2021 knowledge with these 20 multiple-choice questions.

Earlier this year I wrote a few rounds of questions for a charity quiz. Two of the rounds I wrote were all on UK TV. I thought I would share just for fun. Feel free to re-use these questions in your own quiz.

Round 1 – UK TV Quiz 2021

  1. What year was Only Fools and Horses first broadcast on UK TV?
    a) 1982
    b) 1980
    c) 1981
    d) 1984
  2. What was the estimated world wide TV audience for the 2012 Olympics Opening Ceremony?
    a) 1.2 Billion
    b) 900 Million
    c) 760 Million
    d) 800 Million
  3. The BBC TV Drama Casualty is based in the fictional city of Holby. But what UK city is home to the BBC Casualty set?
    a) Bristol
    b) London
    c) Birmingham
    d) Cardiff
  4. The classic TV Comedy Fawlty Towers only aired for two seasons. But what was the total number of aired episodes?
    a) 12
    b) 10
    c) 8
    d) 14
  5. Who won the UK X Factor in 2011?
    a) James Arthur
    b) Joe McElderry
    c) Alexandra Burke
    d) Little Mix
  6. In what year did Trevor Macdonald step down from the News at 10 for the second, and last time?
    a) 2005
    b) 2007
    c) 2010
    d) 2008
  7. In Eastenders, which of the following moved into Number 1 Albert Square in 2019?
    a) Chantelle Atkins
    b) Tiffany Butcher-Baker
    c) Billy Mitchell
    d) Karen Taylor
  8. London’s Burning was an ITV drama based around which fictional fire station?
    a) Blackwall
    b) Shadbrook
    c) Charlton
    d) Bluebridge
  9. What year did Channel 5 first air?
    a) 1996
    b) 1998
    c) 1999
    d) 1997
  10. In the opening credits of On The Buses, what is the route number on Stans bus?
    a) 13
    b) 11
    c) 7
    d) 9

Round 2 – UK TV Quiz 2021

  1. In Emmerdale, how was the character Elizabeth Pollard killed?
    a) Car Crash
    b) Bus Crash
    c) Plane Crash
    d) Train Crash
  2. How many Series are there of ITV’s Benidorm are there?
    a) 12
    b) 10
    c) 14
    d) 8
  3. In Coronation Street, how many times has Gail Rodwell been married?
    a) 4
    b) 6
    c) 5
    d) 7
  4. In the Darling Buds of May, what was the first name of the character played by Catherine Zeta-Jones?
    a) Mariette
    b) Primrose
    c) Zinnia
    d) Petunia
  5. In the BBC Comedy 2.4 Children, what was Ben Porters job?
    a) Builder
    b) Plumber
    c) Electrician
    d) Carpenter
  6. What year did Darcy Bussell replace Alesha Dixon on Strictly Come Dancing?
    a) 2010
    b) 2011
    c) 2012
    d) 2014
  7. Lesley Nichol is famous for playing which character in Downton Abbey?
    a) Lady Edith Crawley
    b) Beryl Patmore
    c) Daisy Mason
    d) Gwen Dawson
  8. Who did the voiceover of Bob in the original serires of Bob the Builder?
    a) Nick Berry
    b) Martin Clunes
    c) Rik Mayall
    d) Neil Morrissey
  9. Which fictional character lived at a residence in Oil Drum Lane?
    a) Albert Steptoe
    b) Agnus Brown
    c) Stan Butler
    d) Rab C Nesbit
  10. In the first episode of Mr Bean, what was the colour of his mini?
    a) Lime
    b) Orange
    c) Green
    d) Blue

Answers

Round 1

  1. C
  2. B
  3. D
  4. A
  5. B
  6. D
  7. A
  8. A
  9. D
  10. B

Round 2

  1. C
  2. B
  3. C
  4. A
  5. B
  6. C
  7. B
  8. D
  9. A
  10. B

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d